Hoe om te gaan met de zoektocht naar nieuw talent in de bouw?

Archipel Academy - Whitepapers

Over de hele wereld zijn grote techbedrijven aan het investeren in het bouwen van Smart Cities en daar horen ijzersterke planningen en slim beheer bij. Bij de ontwikkeling van zo’n megaproject wordt er dan ook meer verwacht van bouwbedrijven. Daar moet je wel op voorbereid zijn. De verwachting is namelijk dat de wereldwijde markt voor Smart Cities zal groeien met 20,6% en dat er
tegen 2026 zo’n 2,86 biljoen dollar in om zal gaan. Dit vraagt om een andere manier van werken én om meer bouwpersoneel. Maar goed bouwpersoneel is lastig te vinden. Zeker nu er zo’n hoge behoefte is aan nieuwe woningen en er al veel bouwprojecten lopen. Het is dan ook geen verrassing dat er veel vraag is naar dakdekkers, stukadoors, timmerlieden, schilders, metselaars en stratenmakers, maar ook de vraag naar uitvoerders, werkvoorbereiders en tekenaars is hoog.

Volgens een onderzoek van Deloitte geeft iets meer dan de helft (52%) van de leidinggevenden in de bouw aan dat hun organisatie kampt met een ernstig tekort aan arbeidskrachten. Dit tekort kan er voor zorgen dat je bedrijf niet verder kan groeien en in het ergste geval kan het er uiteindelijk voor zorgen dat je misschien failliet gaat. Het is daarom van groot belang om nieuw talent aan te trekken en hier op tijd mee te beginnen. Hoe je daarmee om moet gaan? Je leest het in deze whitepaper.

Boeken we een
demo?

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.