Wij zijn Archipel

Zoals onze naam wellicht zou suggereren, is Archipel natuurlijk geen groep eilanden, maar een groep leeroplossingen die samen één geheel vormen. En samen met onze nieuwsgierige en vriendelijke octopus Archi, werkt een ambitieuze en enthousiaste groep professionals iedere dag met veel plezier aan nieuwe innovatieve oplossingen voor morgen. Een ijzersterk team dus!

Scroll down

Archipel is ontstaan vanuit een andere kijk op leren en ontwikkelen. Ooit begonnen als ‘learning consultants’ namen we een tendens waar die klanten belemmerde een effectieve leeromgeving uit te rollen. Steeds meer uitdagingen dwingen organisaties om sneller te veranderen. Iets waar L&D op dat moment geen oplossing voor bood. Het moest anders.

Waar komen wij vandaan?
We stelden onszelf de vraag: Hoe krijgen we organisaties anders aan het leren, zonder de vele hobbels die ze ervaren? En hoe maken we leren en ontwikkelen niet alleen flexibel & effectief, maar ook écht toekomstbestendig? Uit deze vragen is Archipel als all-in-one leerplatform geboren. Eén oplossing voor al deze uitdagingen.
Waar gaan wij naartoe?
Archipel is hét leidende all-in-one leerplatform van Europa. We zien het als onze missie om de manier van leren en ontwikkelen te veranderen én toekomstbestendig te maken. De continu veranderende behoeftes van organisaties en een nieuwe generatie medewerkers vergen een persoonlijke, wendbare benadering van leren. Daarom ontwikkelen we niet alleen adaptieve leersystemen voor nu, maar werken we continu aan innovatieve oplossingen voor straks. Zodat ‘een leven lang leren’ realiteit wordt. Groeien zonder grenzen.
Hoe doen wij dat?
Archipel maakt de versnipperde opleidingswereld niet alleen op één plek toegankelijk, maar ook persoonlijker, impactvoller, goedkoper. Wat én hoe je wilt leren, onbeperkt en inzichtelijk op maat voor iedere medewerker. We nemen ook nog eens de hele administratieve rompslomp uit handen, zodat onze klanten zich bezig kunnen houden met waar ze goed in zijn. Onze merkwaarden zijn daarbij ons moreel kompas tijdens onze reis. Een scale-up, met een start-up mentaliteit!

Grenzeloos groeien geldt ook voor ons

2023
2023

Het jaar van groei! We hebben niet alleen onze vleugels uitgeslagen naar een gloednieuw pand in Zaltbommel, maar ook onze horizon verbreed met twee locaties in Eindhoven en Utrecht. Maar dat is nog niet alles! We hebben vier fantastische overnames gerealiseerd: Edubookers, Class, Quofox en Springest. Hiermee hebben we ons podium zowel op nationaal als internationaal niveau vergroot. Een jaar om te herinneren en om op te bouwen!

2022
2022

In 2022 passeerden we de magische grens van 100 medewerkers. En groeien we letterlijk zonder grenzen door.

2021
2021

Een revolutie in opleidingsland: Archipel Unlimited. Na een succesvolle lancering leren ruim 7500 medewerkers binnen VodafoneZiggo vanaf 2020 al onbeperkt. Klassikaal, online én alles daar tussenin. Voor één vast laag bedrag per jaar. De toekomst is Unlimited en vanaf nu beschikbaar voor iedere organisatie.

2020
2020

De unieke aanpak werkt: 2020 wordt het jaar van enorme groei. Van 8 naar 67 medewerkers en van 9 naar 150 geweldige klanten.

2020
2020

Archipel Academy wordt meermaals genomineerd in de categorieën: snelst groeiende scale-up (FD Gazelle), meest innovatieve scale-up (Blue Tulip Awards) en innovatieve roadmap omtrent Artificiële Intelligentie (AI) & leren (Rijksdienst voor ondernemend Nederland)

2019
2019

Een jaar van bouwen aan een unieke dienstverlening in samenwerking met grote organisaties in Nederland: we gaan het anders doen. Onze belofte; leren kan persoonlijker, goedkoper en impactvoller.

2019
2019

Archipel Academy wordt een eigen onafhankelijke B.V.

2014
2014

Schouten & Nelissen richt een apart label op om organisaties te ondersteunen met het stroomlijnen van leerprocessen, organisatie en inkoop.

Waar wij voor staan

Of er één succesformule is? Nee, dat denken we niet. Maar met onze merkwaarden op zak en onze ‘kan niet, bestaat niet-mentaliteit’ komen we een heel eind. En daar zijn we best trots op.

Archipel Merkwaarden overzichtelijke weergegeven
Unlimited
Van nature ondernemend
Bij Archipel denken we niet in problemen maar in kansen. Zonder belemmeringen fouten maken, weer opstaan en opnieuw beginnen. Want alleen op die manier kunnen we samen verbluffend creatieve oplossingen ontwikkelen. En komen we tot échte innovatie. Het geeft ons een pro-actieve voorsprong. En dát maakt ons van nature ondernemend.
Meedenkers
We maken het persoonlijk
We werken niet vóór onze klanten, maar mét onze klanten. We zijn oprecht geïnteresseerd, zitten aan tafel, denken mee, geven advies en delen de uitdaging. En dat maakt het persoonlijk. Voor ons én voor hen. Want onze klanten zijn tenslotte ‘part of the Archipel family’.
T.O.F. | Transparant | Oprecht | Flexibel
Bij Archipel kennen we geen geheimen. Niet voor elkaar en niet voor onze klanten. Dat kan ook niet als je zo nauw met je klanten en partners samenwerkt. Dan moet je elkaar oprecht de waarheid kunnen zeggen, flexibel inspelen op plotselinge uitdagingen en op elkaar kunnen rekenen omdat afspraak, afspraak is. Zo bouwen we met vertrouwen aan een duurzame relatie. En dát is heel tof!
Leermeesters
Leren zit in ons bloed
We zijn niet zomaar een EdTech bedrijf, leren zit in ons DNA, ons erfgoed. We doorzien de uitdagingen binnen de doorlopend veranderende markt. Dat leren vloeiend en persoonlijk moet zijn, omdat de mens niet one-size-fits-all, maar uniek is. Elk met zijn eigen leerbehoeftes. Iedere organisatie verdient een leerplatform dat het adaptief vermogen van medewerkers vergroot. Zodat leren leuk blijft en ze vol vertrouwen klaar staan voor iedere uitdaging. Fit for the future.

Koffie doen?

We maken graag kennis met je! Dan kunnen we je (virtueel) meenemen in een demo van een half uurtje en je informeren over de diverse mogelijkheden van Archipel Academy. Handig, want zo kun jij direct zien hoe het werkt en ter plekke al je vragen stellen.

Door hieronder op de knop ‘Versturen’ te klikken, geef je toestemming aan Archipel Academy B.V. om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan, te verwerken en om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Boeken we een
demo?