Hoe om te gaan met de zoektocht naar nieuw talent in finance?

De arbeidsmarkt is en blijft naar alle waarschijnlijkheid voorlopig nog zeer krap. Het aantal sollicitanten voor een finance functie zijn dan ook vaak op maar één hand te tellen. Daarom is het aan te raden om in sommige gevallen toch het gesprek aan te gaan met sollicitanten die niet geheel voldoen aan alle eisen, maar bijvoorbeeld wel qua soft skills goed matchen. Vaak kunnen zij wel
opgeleid worden om de functie goed uit te voeren en je hebt iemand die goed binnen je organisatie past, wat misschien nog wel belangrijker is.

Naast een tekort aan mensen hebben digitale transformatie en opkomende technologieën de boekhoud- en financiële sector versneld, waardoor het zakelijke landschap steeds vluchtiger en veranderlijker is geworden. Managers moeten daarom snel en zelfverzekerd kunnen reageren. Je kunt dit aanpakken door ervoor te zorgen dat je financiële professionals over alle digitale tools
beschikken die ze nodig hebben om zich voor te bereiden op verwachte zakelijke uitdagingen of mogelijke financiële problemen of crises.

Hoe ga je daar als organisatie mee om, hoe win je de ‘war on talent’ en hoe vind je nieuw talent in finance? Je leest het in deze whitepaper.

Boeken we een
demo?