Archipel Academy neemt Conclusion Learning Centers over

Conclusion Learning Centers

Snelst groeiende EdTech-platform wil eind 2024 dé wereldwijde marktplaats zijn voor opleidingen.

Zaltbommel, 9 februari 2023 – Archipel Academy, het all-in-one leerplatform voor organisaties, heeft vandaag Conclusion Learning Centers (CLC) overgenomen van Conclusion. Halverwege 2021 nam Archipel Academy al Learning Services over van CLC. Hiermee neemt Archipel Academy het Class Leerplatform en alle werknemers over. Deze overname draagt bij aan de ambitie van Archipel Academy om de leidende wereldwijde learning marketplace op het gebied van trainingen en opleidingen te worden.

Archipel Academy is het snelst groeiende Nederlandse EdTech bedrijf. Met de overname van het Class Leerplatform biedt Archipel Academy nu een extra grote diversiteit aan functionaliteiten en kan het bedrijf ook organisaties met zeer complexe processen optimaal ondersteunen bij de ontwikkeling en up-to-date houden van hun mensen.

Archipel Academy neemt naast het Class Leerplatform ook de medewerkers en klanten van CLC over. Class startte in 1999 en was een van de eerste leerplatformen van Nederland en daarmee zeer vooruitstrevend. Door de ruim 20 jaar ervaring beschikken de medewerkers over veel kennis en expertise. Medewerkers van CLC worden binnen Archipel Academy een expertise center waarbij zij de klanten helpen met vraagstukken over learning management systemen (lms) en complexe uitdagingen.

“Door het toevoegen van het Class Leerplatform versterken we onze positie in de overheidssector en zetten we weer een stap in de richting om de wereldwijd leidende learning marketplace te worden en daarmee onze ambitie, zoveel mogelijk mensen fit for the future te houden, waar te maken.’’, zegt Omar Zakaria Fouab, oprichter en CEO van Archipel Academy.

Archipel Academy en Conclusion Learning Centers deelden al veel klanten sinds de overname van Learning Services. Bestaande klanten blijven gebruik maken van het voor hun bekende Class Leerplatform. Tegelijkertijd profiteren deze klanten nu ook van de content marketplace die toegang geeft tot ruim 3.000 opleiders en meer dan 70.000 opleidingen, trainingen en cursussen.

Celine van Hulst, directeur Conclusion Learning Centers: “Na ruim 4 jaar als directeur van Conclusion Learning Centers kijk ik met heel veel trots terug op wat wij met elkaar als organisatie hebben neergezet en de tomeloze inzet en loyaliteit van onze medewerkers. Maar de markt is continu in beweging en de groei en ontwikkeling van Class vraagt om een vooruitstrevende strategie. De focus van Archipel Academy ligt op learning services, daarom hebben wij besloten dat het Class platform beter aansluit op de strategie van Archipel Academy. Zij bieden onze klanten veel nieuwe mogelijkheden, waaronder een uitgebreider aanbod van opleidingen en diensten. Voor zowel onze medewerkers als voor het leerplatform Class is het een mooie volgende stap om bij Archipel Academy verder te groeien en te ontwikkelen.’’

Groei

Na de oprichting in 2018 is de bruto transactievolume van Archipel Academy gestegen naar meer dan 100 miljoen euro (2022). Dit is onder andere het resultaat van de overname van Edubookers in 2022 en de sterke autonome groei binnen Nederland. De focus van Archipel Academy ligt nu vooral op een buy-and-build strategie in het buitenland. De ambitie is om eind 2024 voor ruim €350 mln. aan leerinterventies te faciliteren in minimaal zes regio’s, waaronder Nederland, DACH, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nordics en Noord-Amerika. In de komende drie jaar plant Archipel Academy zes overnames binnen deze strategische groeimarkten.

Leven Lang Ontwikkelen

Archipel Academy gelooft dat de toekomst van werk om een nieuwe aanpak vraagt. Persoonlijker, goedkoper én impactvoller. Want ook al is verandering áltijd de enige constante, toch is nu alles anders. We leven niet langer in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk. Deze verandering heeft een enorme impact op de arbeidsmarkt. Thema’s als digitalisering, globalisering, duurzaamheid en de snelle opkomst van Artificial Intelligence zorgen er voor dat de oplossingen van vandaag, niet meer voldoen aan de uitdagingen van morgen.

Boeken we een
demo?