Archipel Academy neemt bedrijfsonderdeel Learning Services van Conclusion over

Overname Learning Services van Conclusion

Overname Learning Services van Conclusion  – Grote impuls ‘onbeperkt leren’ voor werknemers

Archipel Academy nu marktleider bij inkoop trainingen

Zaltbommel, 13 juli 2021 – Archipel Academy neemt het bedrijfsonderdeel Learning Services van Conclusion over. Met deze stap wordt Archipel Academy de grootste onafhankelijke opleidingsintermediair van Nederland. De spin-off van Schouten & Nelissen krijgt door de overname een grotere inkoopcapaciteit waarmee zij nog meer medewerkers van bedrijven en overheden kan bedienen.

Archipel Academy zet in-house academy´s op voor medewerkers van organisaties. In totaal maken zo’n 500.000 werkenden door heel Nederland gebruik van deze academy’s. Onder meer VodafoneZiggo, Philips, Enexis, Heineken, KPMG, Bosch, Thales en de Rijksoverheid zijn klant van Archipel Academy. Het doel van Archipel Academy is om medewerkers van klanten zich gedurende hun loopbaan zo laagdrempelig mogelijk te laten ontwikkelen. Dat doet Archipel Academy door als intermediair hoogwaardige leeroplossingen aan te bieden zoals ontwikkeladvies, opleidingen en coaching.

Veranderende samenleving

Continu ontwikkelen is van toenemend belang voor organisaties en werknemers in de veranderende samenleving. Zo´n 1,4 miljoen Nederlanders geven er in totaal 3,4 miljard euro per jaar aan uit en de vierduizend grootste Nederlandse bedrijven spenderen jaarlijks 1 miljard euro aan opleidingen en trainingen.

Digitalisering en robotisering leiden tot de noodzaak van nieuwe kennis en vaardigheden bij werknemers. Om- en bijscholing gaan een groot effect hebben op cao-onderhandelingen en de rol die opleidingsbudgetten daarin spelen wordt groter. De overheid stelt vanaf volgend jaar 250 miljoen euro per jaar beschikbaar in het teken van ‘een leven lang leren’. Het World Economic Forum verwacht bovendien dat 50 procent van de huidige beroepsbevolking moet worden omgeschoold.

Unlimited leren 

Opdat nog meer Nederlandse werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen, heeft Archipel Academy het product Archipel Unlimited ontwikkeld: onbeperkt leren tegen een beperkt budget, klassikaal en online. Daarmee speelt Archipel Academy in op de trend dat bedrijven hun medewerkers continu willen laten bijleren in plaats van losse, op zichzelf staande trainingen te laten volgen. Verwachting is dat deze markt de komende jaren sterk zal groeien.

Een pilot met VodafoneZiggo, waaraan 7500 werknemers deelnamen, is zo positief verlopen dat Archipel Academy dit nieuwe model met behulp van de uitgebreide inkoopcapaciteit nu landelijk gaat uitrollen. Circa 400 bedrijven en overheden gaan naar verwachting gebruikmaken van Archipel Unlimited.

Inkoopkracht verdubbeld

Met de overname van de learning services van Conclusion verdubbelt Archipel Academy haar inkoopkracht. “Hiermee zetten we een grote stap in onze ambities. Learning Services van Conclusion is een kwalitatief hoogstaande organisatie dus zijn we erg verheugd met deze overname”, aldus Archipel Academy-CEO Omar Fouab.

“Dit geeft ons de mogelijkheid om unlimited leren te gaan aanbieden bij alle klanten en potentiële klanten. Vanwege schaalvoordelen kunnen wij ons product ook voordeliger aanbieden naarmate klanten voor meer medewerkers een abonnement bij ons afnemen.” Fouab ziet bij bedrijven een stijgende trend in het continu laten bijleren van medewerkers. “Ondanks de coronapandemie hebben wij een omzetstijging van 100 procent gezien. Wij denken dat deze ontwikkeling zich daarna doorzet.”

Kernactiviteiten

Bert Jan de Jongh, directeur van Conclusion: “Voor ons betekent de overname van de Learning Services-dienstverlening van Conclusion Learning Centers door Archipel Academy dat we ons meer kunnen richten op onze kernactiviteiten: digitale transformatie en IT-services. Archipel neemt alles omtrent inkoop en de dienstverlening over zodat wij ons kunnen richten op de verdere ontwikkeling van ons leermanagementsysteem Class. Klanten van Conclusion Learning Centers blijven daarvan ook na de overname gebruikmaken.”

Celine van Hulst, directeur van Conclusion Learning Centers: “Dat learning services onderdeel gaat uitmaken van Archipel Academy betekent voor onze klanten meer mogelijkheden door een nog uitgebreider aanbod van opleidingen en diensten. Daarnaast biedt het de medewerkers van Learning Services meer potentieel voor hun persoonlijke ontwikkeling.”

 

Over Archipel Academy
Archipel Academy is een spin-off van Schouten & Nelissen en opereert als een zelfstandige organisatie. Archipel Academy specialiseert zich in het opzetten van academy’s en verzorgt daarbij de gehele inkoop, organisatie en facturatie rondom trainingen. De afgelopen 2,5 jaar is het bedrijf organisch gegroeid van 10 naar 63 medewerkers. Daar komt na de overname nog een twintigtal medewerkers bij. Onder de klanten van Archipel Academy zijn VodafoneZiggo, Philips, Heineken, Enexis, KPMG, Bosch, Thales en de Rijksoverheid. Van Archipel Unlimited maken al 7500 professionals gebruik.

 

Over Conclusion Learning Centers
Conclusion Learning Centers (CLC) is actief op het gebied van leren en IT. CLC is eigenaar van het leermanagementsysteem Class, dat medewerkers de regie geeft over hun eigen leeractiviteiten. Met verschillende modules en diensten richt CLC het leerlandschap op maat voor klanten in. CLC is onderdeel van Conclusion, een IT-dienstverlener met focus op businesstransformatie en IT-diensten.

Artikel in het Financiële Dagblad

Boeken we een
demo?