Archipel Academy haalt € 13 mln. investering op en neemt Edubookers over

Edubookers

Archipel Academy haalt € 13 mln. investering op en neemt Edubookers over

Snelst groeiende EdTech-platform wil eind 2024 dé Europese marktplaats zijn voor opleidingen

Zaltbommel, 15 juni 2022 – Archipel Academy, het all-in-one leerplatform voor organisaties, heeft € 13 mln. investering opgehaald bij Pride Capital Partners en Edubookers, het boekingsplatform voor opleidingen, overgenomen. Hiermee sorteert het bedrijf voor om het leidende Europese platform op het gebied van trainingen en opleidingen te worden. Edubookers zal onder dezelfde naam, vanuit Eindhoven, klanten blijven bedienen.

Archipel Academy is het snelst groeiende Nederlandse EdTech-platform en de enige die alle tools en diensten in één biedt om organisaties opleidingstrajecten aan werknemers te laten aanbieden. Het platform biedt bovendien toegang tot meer dan 2.000 opleiders en 70.000 trainingen. De opgehaalde investering van € 13 mln. bij Pride Capital Partners wordt ingezet voor zowel autonome groei als een buy-and-build strategie, waarmee Archipel Academy de pijlen op de Europese markt mikt, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

“Het groeibudget en de overname van Edubookers gaat ons helpen om onze gecombineerde klanten nog beter van dienst te zijn, door onder meer groter schaalvoordeel te kunnen bieden. Daarnaast zijn we met deze stap dichter bij ons doel om een Europese marktplaats te creëren, waarin we de beste opleiders vanuit heel Europa ontsluiten,” zegt Omar Zakaria Fouab, oprichter en CEO van Archipel Academy. 

Leven Lang Ontwikkelen via De Leerrekening

Met de investering heeft Archipel Edubookers overgenomen, het boekingsplatform voor opleidingen. Gedurende de coronaperiode heeft Edubookers zich ontwikkeld tot een succesvol bemiddelingsplatform voor cursisten en opleiders. De overname van het platform van Edubookers stelt Archipel in staat om eind dit jaar de catalogus op Europees niveau aan te bieden. Edubookers zal blijven bestaan en zich onder dezelfde naam meer gaan focussen op LLO-platformen (Leven Lang Ontwikkelen) en De Leerrekening. 

“De coronapandemie heeft duidelijk gemaakt dat een Leven Lang Ontwikkelen cruciaal is voor Nederlandse bedrijven en burgers. Zowel door overheden als in cao-afspraken worden steeds meer initiatieven ontplooid die dit stimuleren. Hierbinnen ligt een belangrijke focus op individuele leerbudgetten. Edubookers geeft hier met verschillende LLO-platformen en de Leerrekening invulling aan. Om onze leidende positie hierin uit te bouwen, hebben we in Archipel de gewenste partner gevonden,” zegt Paul Schrama, CEO van Edubookers.

Unlimited learning

Archipel Academy kent zijn oorsprong binnen Schouten & Nelissen, maar is sinds 2020 geheel zelfstandig. Het all-in-one leerplatform is sindsdien gegroeid van 8 naar een team van ruim 120 medewerkers, met klanten zoals Heineken, VodafoneZiggo, Philips en Unilever. In 2021 heeft Archipel Academy de learning services tak van ‘Conclusion Learning Centers’ van Conclusion overgenomen. 

De diensten van Archipel bestaan inmiddels uit een AI gedreven leerplatform, waarmee werknemers doelgericht kunnen groeien, en Learning Services, die organisaties de mogelijkheid biedt om leertrajecten te laten beheren. Ook heeft het bedrijf een Learning Consultancy afdeling die leeradvies en activatiecampagnes op maat geeft. De groeiplannen van Archipel omvatten het uitbreiden van het aanbod en door ontwikkelen van het platform. Bovendien werkt het bedrijf aan zijn unieke ‘Unlimited learning’-propositie, waarmee onbeperkt toegang tot leerprogramma’s en examens wordt geboden. Pride Capital Partners zal Archipel Academy als aandeelhouder en financier vanuit zowel een financiële als strategische rol blijven ondersteunen bij het uitrollen van haar groeiplannen.

“Archipel Academy heeft in de laatste jaren een schaalbaar product ontwikkeld waarmee grote internationale organisaties compleet ontzorgd worden op het gebied van opleidingen. De unieke propositie van Archipel Academy vertaalt zich in korte sales cycli en tevreden klanten. Pride Capital Partners kijkt ernaar uit het managementteam te ondersteunen bij enerzijds de uitrol van de autonome groeiplannen en anderzijds het realiseren van strategische overnames. Wij zien Archipel Academy als de nieuwe Spotify of Netflix van opleidingen,” zegt Lars van ’t Hoenderdaal, Managing Partner van Pride Capital Partners.

Boeken we een
demo?

Wij nemen je graag mee door alle mogelijkheden van ons platform. Laat je gegevens achter zodat wij binnen 48 uur contact met je kunnen opnemen om samen een korte vrijblijvende online demo in te plannen.

*Via dit telefoonnummer zullen we contact opnemen om een meeting in te plannen.
*Belangrijk voor een presentatie die goed aansluit bij jouw organisatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.