7 cruciale leerlessen bij de aanschaf van een Learning Management Systeem (LMS)

LMS

Als HR of L&D manager kan het kiezen van het juiste Learning Management System (LMS) een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende LMS systemen beschikbaar op de Nederlandse markt en het implementatietraject kan lang duren. In deze blogpost delen we kort 7 cruciale leerlessen bij de aanschaf van een LMS. In de whitepaper licht Robert Verscheijden (Manager Marketing & Business Development bij Archipel Academy) in gesprek met Hans Bezemer (Client Expert Learning & Development bij Uniper) de 7 cruciale leerlessen bij de aanschaf van een LMS uitgebreid toe aan de hand van de ervaring  en concrete voorbeelden, maar in deze blog lees je alvast de verkorte versie van de leerlessen van Uniper.

Er zijn veel verschillende Learning & Development systemen beschikbaar op de Nederlandse markt. Sommige zijn mainstream, terwijl andere zich juist onderscheiden. Na een grondige zoektocht bleek het Learning Experience Platform van Archipel Academy de beste optie voor Uniper.

De inspirerende leerlessen bij de aanschaf van een luiden als volgt:

  1. Bundel online en offline leerstof binnen één centraal platform

Het is belangrijk om een LMS te kiezen dat alles kan bundelen binnen één centraal platform. Het Learning Experience Platform (LXP) van Archipel Academy biedt hierbij mogelijkheden om de leerwensen of -behoeften van medewerkers te combineren met verplichte modules en trainingen van externe leveranciers.

  1. Integreer met bestaande systemen en voorkom handmatig werk

Slimme integraties met bestaande systemen kunnen veel tijd en energie besparen. Archipel Academy heeft ervaring met tal van HR, LMS en intranet systemen en verwerkt mutaties op de achtergrond automatisch, waardoor HR en L&D-managers zich kunnen richten op hun kerntaken.

  1. Kies voor een ‘ready to launch’ oplossing

Een LMS moet ‘ready to launch’ zijn en geen extra werk opleveren. Het LXP van Archipel Academy maakt leren persoonlijk door maatwerk suggesties aan te bieden en is bekroond als één van de meest innovatieve toepassingen van Artificial  Intelligence door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

  1. Kom stapsgewijs bij het einddoel

Een LMS-implementatie hoeft niet lang te duren. Aan de hand van individuele scans, leerplannen en gesprekken met de onderwijskundigen van Archipel Academy kan een schaalbaar leerplatform gelanceerd worden welke stap voor stap verder wordt uitgebreid. Door te focussen op hetgeen dat op korte termijn nodig is, kunnen organisaties mooie veranderingen teweegbrengen binnen hun teams en kunnen medewerkers de basis van het nieuwe online leerportaal al gauw leren kennen.

  1. Zorg voor korte lijntjes, dat maakt wendbaar

Een klant moet één centraal aanspreekpunt hebben en zo min mogelijk handelingen hoeven uit te voeren. De Customer Succes Manager ondersteunt bij iedere wijziging, toevoeging of implementatie.

  1. Zoek een leverancier die met je meedenkt over de toekomst

Een LMS moet toekomstbestendig zijn en de leverancier moet met je meedenken over mogelijke ontwikkelingen. Het van LXP Archipel Academy werkt actief met klanten samen om te weten wat er speelt in de markt.

  1. Leren is méér dan een platform

Een LMS moet niet alleen een platform zijn, maar ook ondersteuning bieden op operationeel, administratief en financieel gebied. Het Learning Experience Platform van Archipel Academy biedt learning consultancy en expertise bij het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal. Lees de volledige whitepaper ‘7 cruciale leerlessen bij de aanschaf van een LMS.’ Hierin gaan Robert Verscheijden (Archipel Academy) en Hans Bezemer (Uniper) het gesprek met elkaar aan, op basis van ervaring en concrete voorbeelden voor de hierboven genoemde leerlessen.

Ben jij benieuwd wat het Learning Experience Platform van Archipel Academy voor jouw organisatie kan betekenen of wil je gewoon meer weten? Neem dan zeker contact met ons op voor een adviesgesprek of demo. Via 0418 688 674 of via info@archipel.academy We inspireren je graag!

Boeken we een
demo?