De 7 voordelen van een LMS/LXP

De voordelen van een LMS/LXP

In de huidige tijd wordt het leren van medewerkers in organisaties vaak geassocieerd met de vele online leermogelijkheden die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd. Van workshops, webinars, tot E-learnings of een volledig online leerportaal, het aanbod is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Steeds meer organisaties maken dan ook gebruik van digitale leermogelijkheden om de kennis en vaardigheden van hun medewerkers te verbeteren.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een LMS?

Een goed Learning Management Systeem (LMS) is een digitaal platform dat medewerkers in staat stelt om op een efficiënte en effectieve manier te leren en zich te ontwikkelen. Het dient als een centrale plek voor online cursussen, trainingen, workshops en andere leeractiviteiten. Daarnaast zorgt een LMS ervoor dat medewerkers inzicht hebben in hun leerproces en voortgang. Een belangrijk kenmerk van een goed LMS is dat het inspeelt op de individuele behoeften van medewerkers.

Bij het selecteren en implementeren van een LMS is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de organisatie en haar medewerkers. Een goed LMS kan helpen het kennisniveau binnen een organisatie te verhogen door medewerkers de mogelijkheid te bieden om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen en hun bestaande kennis te verbeteren. Het kan ook helpen om de ontwikkeling van medewerkers te bevorderen en hun betrokkenheid bij het leerproces te vergroten.

Klik hier voor de whitepaper: ‘7 cruciale leerlessen bij de aanschaf van een Learning Management Systeem (LMS).’

Learning Experience platform (LXP)

Bij Archipel Academy werken we iedere dag aan de meest optimale oplossing voor LMS: Ons Learning Experience Platform (LXP) is ontwikkeld met het doel om het meest intuïtieve learning experience platform te bieden voor medewerkers, teams én organisaties. Samen met toonaangevende bedrijven zoals Philips, Thales, VodafoneZiggo, Enexis en Universiteit Utrecht hebben we het platform ontwikkeld en het wordt inmiddels door meer dan 150 organisaties gebruikt. Ons LXP onderscheidt zich van andere online leeroplossingen doordat het zich richt op drie takken: Develop Yourself, Develop your Team, en Develop your Organisation. Hiermee bieden we organisaties de mogelijkheid om medewerkers, managers en directeuren te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van hun team en organisatie.

Ons uitgebreide online leerportaal is dé centrale plek binnen jouw organisatie waar alle leer- en ontwikkelingsmethoden voor medewerkers, teams en leidinggevenden samenkomen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is inloggen, de juiste cursus of module selecteren en starten maar. Je bent dus nog maar een paar muisklikken verwijderd van een hele wereld aan leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien levert een goed leerportaal voorzien van gestroomlijnde processen jouw organisatie nog meer voordelen op.

7 voordelen van een LMS/LXP

 

  1. Inzicht in voortgang en uitkomsten van het leerproces:
  2. Snel kunnen onboarden en bijscholen van nieuwe medewerkers:
  3. Verhoging van het kennisniveau binnen jouw organisatie:
  4. Aanbieden van gepersonaliseerde leertrajecten:
  5. Inspelen op actuele leermogelijkheden, passend bij veranderende markten, klantbehoeften en/of innovaties
  6. Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor toptalent(en).
  7. Unlimited trainingsaanbod; online klassikaal en alles daar tussenin.

In de whitepaper ”De 7 voordelen van een LMS/LXP worden de voordelen uitgebreid toegelicht, klik hier voor de whitepaper. Daarnaast lees je meer over waarop ons Learning Experience platform zich onderscheidt van andere leeroplossingen en gaan we uitgebreider in op de drie takken: Develop Yourself, Develop your Team, en Develop your Organisation.Wil je meer weten over de mogelijkheden van ons LXP voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via info@archipel.academy of +31(0)418 688 674 en boek een vrijblijvende demo of adviesgesprek met een van onze adviseurs. We helpen je graag op weg!

Archipel Academy is een van de snelst groeiende en innovatieve bedrijven binnen Nederland en heeft bewezen dat leren binnen organisaties overzichtelijker, goedkoper en impactvoller kan worden gemaakt. Het LXP van Archipel Academy is een centraal platform dat medewerkers helpt bij het zetten van de volgende stap in hun carrière. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het LXP voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op met Archipel Academy voor een vrijblijvende demo of adviesgesprek.

 

 

Boeken we een
demo?