Archipel Academy neemt Quofox over

Overname Quofox

Archipel Academy breidt uit: overname Quofox verstevigt positie in Levenslang Leren in Internationale markt

Op 1 juli 2023 heeft Archipel Academy BV, één van de snelst groeiende EdTech bedrijven en marktleider op het gebied van Learning & Development, de overname van Quofox GmbH aangekondigd. Deze overname vertegenwoordigt een cruciale stap naar de realisatie van de ambitieuze doelen van Archipel Academy.

“Archipel Academy, een pionier op het gebied van levenslang leren en innovatie, zet zich in om gelijke kansen te bevorderen en een aanzienlijke wereldwijde maatschappelijke impact te creëren. Met de snel veranderende wereld door digitalisering en automatisering, streven we ernaar individuen, teams en organisaties toekomstbestendig te houden,” zegt Omar Fouab, CEO van Archipel Academy. “De overname van Quofox vormt een cruciale stap in de richting van dit doel. Ik ben ontzettend trots om Quofox in onze familie te verwelkomen. Het is uitzonderlijk om een bedrijf tegen te komen dat zo nauw aansluit bij onze cultuur, missie en visie. Ik ben vooral enthousiast dat we in Nele Mletschkowsky, een persoon wiens passie voor levenslang leren overeenkomt met die van ons, en die onze doelen in de DACH-regio zal bevorderen als Managing Director DACH. Via ons marktplaats maken we toegang tot kwalitatief hoogwaardige leerinhoud mogelijk, waarbij we de aanzienlijke maatschappelijke uitdaging aangaan die wordt veroorzaakt door digitalisering en automatisering.”

Nele Mletschkowsky, voormalig CEO van Quofox en huidig Managing Director van Archipel Academy in de DACH-regio, deelt dit enthousiasme. “We hebben Quofox opgericht met het doel om een platform te creëren waar miljoenen mensen en honderden bedrijven wereldwijd alles kunnen vinden wat ze nodig hebben voor hun individuele, leerling-gecentreerde ontwikkeling. Het is onze missie om alle mensen toegang te geven tot hoogwaardig onderwijs en opleiding om bij te dragen aan meer welvaart, gelijkheid, innovatie en groei in een digitale wereld, in de samenleving als geheel en in de economie. Door de krachten te bundelen met Archipel kunnen we dit realiseren en onszelf vestigen als een sterke partner voor de constant groeiende leer- en ontwikkelingsbehoeften van bedrijven.”

Archipel Academy, bekend om haar uitgebreide, door AI aangedreven leerplatform, zal samenwerken met Quofox, die diepgaande kennis van de DACH-markt inbrengt, om hun service-aanbod te verbeteren en uit te breiden. De combinatie van de sterktes van beide bedrijven zal leiden tot een synergie die een uitstekende service-ervaring belooft en de twee bedrijven in een sterkere positie brengt in de markt voor leer- en ontwikkelingsoplossingen. De overname zal bijdragen aan het uitbreiden van het productassortiment en diensten en het creëren van een unieke leeromgeving voor alle klanten.

Archipel Academy heeft als doel om binnen de komende twee jaar de grootste educatieve marktplaats in de DACH-regio te worden. Deze overname onderstreept de prioriteiten van Archipel Academy: streven naar eersteklas ervaringen en het creëren van een significant maatschappelijke impact. De hoogste prioriteit blijft om een soepele overgang voor alle belanghebbenden te garanderen.

In het kader van deze opwindende nieuwe ontwikkelingen zullen Archipel Academy en Quofox een regelmatige uitwisseling en directe dialoog met alle belanghebbenden blijven onderhouden. Er is een reeks persoonlijke bijeenkomsten gepland in de komende maanden.

EINDE Bericht

Contactinformatie – Contact voor de pers

NL & Internationaal
Eva Klinkert – Chief Marketing Officer, Archipel Academy Global
Telefoon: 0031-641220559
E-mail: eva.klinkert@archipel.academy

DACH Regio:
Nele Mletschkowsky – Managing Director, Archipel Academy DACH-Regio
Telefoon: 0049 15792467678
E-mail: nmletschkowsky@quofox.com

Archipel Academy B.V. 

Archipel Academy is een visionaire organisatie die gelooft in de kracht van leren en innovatie. Met een toegewijd team van meer dan 200 professionals heeft het het voorrecht om behendige, toekomstbestendige organisaties te creëren. Archipel Academy biedt een uitgebreide, door AI aangedreven leer-suite aan, bedoeld om het leer- en ontwikkelingslandschap te revolutioneren. Door het faciliteren van levenslang leren, streven ze ernaar om de manier waarop leren plaatsvindt te veranderen en te zorgen dat relevantie en toekomstbestendigheid altijd binnen handbereik zijn.

Quofox

Quofox is opgericht met het doel om een platform te creëren waar miljoenen mensen en honderden bedrijven alles kunnen vinden wat ze nodig hebben voor hun individuele en op de leerling gerichte ontwikkeling. Met diepgaande kennis van de DACH-markt draagt Quofox bij aan het toegankelijk maken van hoogwaardig onderwijs en training voor alle mensen, om zo bij te dragen aan grotere welvaart, gelijkheid, innovatie en groei in een digitale wereld, in de samenleving als geheel en in de economie.

Boeken we een
demo?