Ongelimiteerd leren met VodafoneZiggo

Groeien zonder grenzen in de praktijk

Archipel Academy was er dit jaar voor het eerst bij; HR Live 2021. Er was keuze uit circa vijftig workshops. Allemaal gegeven door de crème de la crème van HR-dienstverleners. Archipel heeft met de interactieve workshop gegeven door Marieke Zuidema (Director People Development & Leadership van VodafoneZiggo) een blijvende indruk achtergelaten. Hoe ziet ongelimiteerd leren er in de praktijk uit? Het publiek werd aan de hand van deze vraag meegenomen in de lessons learned vanuit VodafoneZiggo. Samen met Archipel Academy hebben ze namelijk het antwoord op deze vraag gevonden. Lees verder als je wilt weten hoe!

Archipel Academy op HR Live

Enthousiasme uit VodafoneZiggo

De employee experience is cruciaal in het vormen van een opinie over een bedrijf. Gelukkige medewerkers stralen hun geluk namelijk door in een gezond en ontwikkeld bedrijf. Dit heeft VodafoneZiggo ook gezien. De samenleving ontwikkelt heel snel en het is essentieel dat je als bedrijf meebeweegt. Om relevant te blijven is ook een omslag op het gebied van leren heel belangrijk. Zuidema: “Een leven lang leren is relevanter dan ooit.” Dit geldt zowel voor je medewerkers als voor de gehele organisatie. Bij VodafoneZiggo hebben ruim 7500 medewerkers geleerd op de manier die bij ze past. En dit allemaal door de samenwerking met Archipel aan te gaan.

Archipel Academy laat organisaties en haar medewerkers groeien zonder grenzen. Ongelimiteerd leren is hierbij de sleutel. Slimme scans en algoritmes zorgen dat er geleerd kan worden op iedereens éigen manier. Er is namelijk keuze uit meer dan 10.000 leerinterventies. Deze lopen uiteen van toegankelijke e-learning, een online masterproject of blended training. Ook zijn er kleinschalige trainingen in de vorm van micro learnings beschikbaar. Zuidema kon werkelijk niet enthousiaster zijn. Want onbeperkt en op maat voor ieder individu; wie wil dit nou niet.

Medewerkers motiveren

Afsluitend was er bij de workshop tijd voor vragen. De meest terechte vraag was: ‘Hoe weet ik als werkgever dat mijn werknemers dit wel gaan gebruiken?’. Anders gezegd, hoe trigger en motiveer je mensen die niet vanzelfsprekend deelnemen aan dit soort programma’s? Je geeft namelijk veel geld uit en het is zonde als het vervolgens niet wordt gebruikt. Zuidema geeft aan dat het blended leren hiervoor de stok achter de deur is. Daarnaast ontwikkelt Archipel een speciale learning track aangepast op specifieke doelgroepen. Elk kwartaal is daarbij ook een check-up gesprek met een leidinggevende. Als ultieme oplossing heeft Archipel de 360 scan bedacht. Zo wordt voor iedere medewerker de leerbehoefte in kaart gebracht. Vaiteindelijk is het doel dat er kennisdeling ontstaat tussen medewerkers zodat er samen ongelimiteerd geleerd kan worden. Zuidema benadrukt dat ieder bedrijf de kans moet krijgen om op deze manier te leren en ontwikkelen. Het ongelimiteerd leren van Archipel is namelijk de toekomst en daar kan jij aan deelnemen!

De workshop met Marieke Zuidema

Ongelimiteerd leren centraal

In het zoeken naar een optimaal ontwikkelingsplan voor VodafoneZiggo werd er gestuit op veel beperkingen. Denk hierbij aan een opleidingsbudget wat veel te laag ligt. Maar ook de wirwar van cursussen die online zijn te vinden. Het cursus- en trainingsaanbod is duur, versnipperd en verdeeld. Daarnaast kunnen vakbonden vaak dwarsliggen. Marieke Zuidema is bij VodafoneZiggo verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers. Ze had als doel 7000 collega’s een programma te bieden waar ongelimiteerd leren centraal staat. Archipel is dé betaalbare oplossing voor de behoefte van al deze medewerkers. Hier kwam Zuidema snel genoeg achter.

De medewerker op nummer 1

Archipel en Marieke Zuidema willen allebei de medewerker op nummer 1 te zetten. In deze tijd is het voor de medewerker het belangrijkst om relevant te blijven. Voor zichzelf, maar ook voor huidige en toekomstige werkgevers. Marieke Zuidema vertelt dat Archipel met Unlimited het antwoord is op dit verlangen. Medewerkers kunnen zich voor een vast bedrag per jaar ontwikkelen zowel online als klassikaal. Dit concept geeft de regie aan de medewerker zelf.  Al snel gaat het balletje rollen en gaat VodafoneZiggo de samenwerking met Archipel aan. Binnen een paar maanden waren ruim duizend werknemers zich aan het aanmelden voor trainingen. Zuidema zegt dat deze samenwerking zelfs gunstig is voor recruitment. Potentiële werknemers zien dat VodafoneZiggo de medewerker op nummer 1 zet.

Marieke Zuidema

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een advies op maat.

Boeken we een
demo?

Wij nemen je graag mee door alle mogelijkheden van ons platform. Laat je gegevens achter zodat wij binnen 48 uur contact met je kunnen opnemen om samen een korte vrijblijvende online demo in te plannen.

*Via dit telefoonnummer zullen we contact opnemen om een meeting in te plannen.
*Belangrijk voor een presentatie die goed aansluit bij jouw organisatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.