Werknemer aan het woord: Valentine Berning

Hoe is het nou écht om bij Archipel te werken?

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak en ruime ervaring. Archipel is volop aan het groeien, innoveren en verbeteren. Dit betekent een dynamische setting en volop doorgroeimogelijkheden! Daarnaast kun je rekenen op veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Een ding is zeker. De leukste baan vind je hier! Nog niet overtuigd? Laat onze huidige werknemers je dan vertellen hoe het is om hier te werken. Dan moet je ons wel geloven! Deze maand vertelt Valentine Berning over haar functie als Learning Consultant/Creatief Producent & Regisseur:

‘Wie is Valentine Berning?’

Valentine: ‘Ik heb een ontzettende passie voor mooie dingen maken in combinatie met filmdidactiek; daar maakt mijn hart een sprong van. Het produceren en het bedenken van creatieve formats heb ik altijd gedaan, maar dan meer in de creatieve industrie. Nu doe ik dit dus voor de zakelijke dienstverlening in de e-learning wereld. Bij Archipel ben ik helemaal op mijn plek! Na 18 jaar in A’dam te hebben gewoond waar ik destijds een acteeropleiding heb gedaan en Communicatiewetenschap en Psychologie heb gestudeerd, woon ik nu sinds twee jaar in Utrecht. samen met mijn man Joeban en mijn zoontje Orion van twee jaar oud. Hobby’s? Dat is mijn werk, dus wat ik nu doe! Ik word oprecht zó blij van mijn werk. Ik zing op het moment in een close harmony koor en ik ga waarschijnlijk binnenkort in een coverband zingen.’

 ‘Na 15 jaar ondernemerschap, werd ik gescout door een recruiter voor een baan als ‘Learning Consultant’ bij Archipel. Ze vonden mij geknipt voor deze functie. Het gesprek was zó leuk, dat ik een week later werd aangenomen. Naast mijn toffe baan bij Archipel als ‘Learning Consultant/Creatief Producent & Regisseur’, werk ik nog voor mezelf als dagvoorzitter en presentatrice. Ik houd ervan naast het creatief inhoudelijke denkwerk, ook creatief inhoudelijk op het podium te staan voor mooie zakelijke events. Ik kom uit de creatieve industrie, ooit gestart in het theater waar ik voorstellingen produceerde, daarna rolde ik meer in televisie-en filmwereld. Ik heb diverse tv formats bedacht, een korte film ontwikkeld die in het Eye Filmmuseum is vertoond, maar ook het maken van online programma’s, platforms en talkshows zijn mij niet vreemd.’

‘Uiteindelijk dus bij Archipel terechtgekomen; vertel eens iets over je functie als Learning Consultant/Creatief Producent & Regisseur?’

Valentine: ‘Als Learning Consultant adviseer ik bedrijven breed op het gebied van leren. Dit kan gaan over een leiderschapstraject of juist iets heel vakinhoudelijks zoals Compliance of het ontwerpen van een e-learning. Ik ontwikkel dan samen met een inhoudsdeskundige van de desbetreffende organisatie een didactisch script, om dit vervolgens te vertalen naar een creatief concept en script. 

Zo heb ik onlangs voor VodafoneZiggo een e-learning ontwikkeld op het gebied van Compliance voor hun 7500 medewerkers. Er was behoefte aan iets leuks en vernieuwends in de vorm van een filmdidactische e-learning. Ik heb toen een concept van een futuristische game bedacht. Deze is volledig 360 graden weergegeven waardoor de medewerkers daadwerkelijk door de winkel van Hoog Catharijne van VodafoneZiggo kunnen ‘lopen’. Ik heb het filmproductie team hiervoor opgezet, de scenario’s geschreven, de acteurs gecast en het geheel geregisseerd. Daarnaast heb ik de locaties gescout en zorgde ik voor de juiste creatief inhoudelijke afstemming met de directeuren van VodafoneZiggo. Eind maart leveren we de e-learning op. Ik kijk ontzettend uit naar het moment om het eindresultaat aan de klant te presenteren. Ik ben trots op wat we met elkaar hebben mogen neerzetten. Dit kan alleen door de beste mensen bij elkaar te zetten en met elkaar te laten samenwerken.

Wat perfect bij mij past is de combinatie van leren en creatief inhoudelijk een vernieuwend concept neerzetten. Daarnaast vind ik maatwerk ontzettend leuk. Ik vind het geweldig als ik iets heb bedacht wat qua leerdoelen perfect past bij een doelgroep van een organisatie. Hierin komt mijn achtergrond als trainer en programmamanager ook weer van pas. Dat had ik nog niet benoemd, maar dat heb ik ook heel wat jaren gedaan. Om vanuit het didactisch script een concept neer te zetten wat ver boven de verwachtingen van de klant uitstijgt. Dat vind ik waanzinnig! Ik sta voor vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.’

‘Sfeer binnen Archipel in één (of meer) woord(en)?’

Valentine: ‘ Ondernemend & Energiek.’

‘Wat zijn situaties waar je als Learning Consultant / Creatief Producent & Regisseur echt van hebt geleerd?’

Valentine: ‘Uitdagend aan mijn baan zijn de verschillende soorten rollen. Hier word ik creatief van; het schakelen in verschillende dingen. Sinds halverwege november 2021 ben ik werkzaam bij Archipel en in die tijd heb ik al ontzettend veel geleerd. Zo heb ik ontdekt dat de combinatie van produceren en creatief inhoudelijk bezig zijn niet de beste is, omdat je bij regelen en creatief bezig zijn letterlijk twee verschillende hersenhelften gebruikt. Je moet je voorstellen dat ik op een filmset een team van 20 man sta aan te sturen vanuit regie, maar in de tussentijd ook vragen van de de acteurs krijg of hun gekozen outfit wel passend is bij wat ik voor ogen had voor het personage. You get the picture? Ik wil me in de toekomst graag meer focussen op het het bedenken van creatief sterke concepten voor  klanten, daar het juiste team bij verzamelen en tijdens draaidagen vooral bezig zijn met de acteurs vanuit mijn rol als regisseur. Hoewel ik wel degelijk een ‘regelneef’ of ‘go getter’ ben, heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat we in de toekomst daar toch een externe productieleider voor moeten hebben.’

‘Waarom zouden mensen bij Archipel moeten komen werken?’

Valentine: ‘Binnen Archipel is er ontzettend veel mogelijk. Het is letterlijk ‘Groeien zonder grenzen’, echt de ‘sky is the limit’, of juist ‘not the limit’ – er is nog heel veel mogelijk! Het is een ontzettend ondernemende organisatie, heel veel is mogelijk met jouw inbreng en daarin krijg je ook de ruimte en vrijheid om dat neer te zetten. Daar ben ik Archipel, maar zeker ook mijn leidinggevende, dankbaar voor het vertrouwen dat ik ook meteen heb gekregen bij de start van mijn baan.’

 ‘Je bent vast bekend met de kernwaarden van Archipel; welke vind jij het belangrijkst?’

Valentine: ‘Ondernemend en deskundig. Ik ben van nature een ondernemer, dus dit past perfect bij mij. Daarnaast staat kwaliteit bij mij hoog in het vaandel. Show don’t tell, zeg ik ook wel eens. Zo van, laat maar zien wat voor mooi eerder werk je hebt gemaakt.’

‘Als laatste; wat zijn jouw persoonlijke aanraders qua goede films, series of podcasts?’

Valentine: ‘Oei, daar kan ik zoveel antwoorden op geven… Ik ben een junkie op gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Maar dan kies ik qua film toch voor de laatste Matrix film. Ik hou heel erg van nadenk films en waar elke keer van die doordachte twists inzitten. Zodat ze je elke keer een stapje voor zijn. Een beetje die innovatie opzoeken, net zoals bij Archipel dus Verder beluister ik ook veel podcasts over spreken, ondernemerschap, geluk en persoonlijke ontwikkeling. Ik zou er niet een kunnen kiezen. Dus ik kies ze lekker allemaal.’

Ook bij ons komen werken?

We hebben verschillende openstaande vacatures. Druk op onderstaande knop om een kijkje te nemen!

Klik hier

Boeken we een
demo?

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.