Werknemer aan het woord: Kim Bosdijk

Hoe is het nou écht om bij Archipel te werken?

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak en ruime ervaring. Archipel is volop aan het groeien, innoveren en verbeteren. Dit betekent een dynamische setting en volop doorgroeimogelijkheden! Daarnaast kun je rekenen op veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Een ding is zeker. De leukste baan vind je hier! Nog niet overtuigd? Laat onze huidige werknemers je dan vertellen hoe het is om hier te werken. Dan moet je ons wel geloven! Deze maand vertelt Kim Bosdijk over haar functie als Customer Success Manager:

‘Wie is Kim Bosdijk?’

Kim: ‘Ik ben Kim, moeder van een prachtig meisje van 6, Ella. Ik woon in Molenhoek, een dorpje vlakbij Nijmegen. Het grootste gedeelte van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Oosterhout, waar ik fijne herinneringen aan heb. Mijn studententijd heb ik doorgebracht in Wageningen waar ik HBO Facility Management gedaan heb. Na deze studie ben ik even in Wageningen blijven wonen en ben ik voor mijn eerste baan aan de slag gegaan als intercedent bij Start Uitzendbureau. De perfecte startersbaan als je het mij vraagt.

Ik ben in die tijd bij veel bedrijven geweest, in veel keukens gekeken en ik heb daar nog steeds plezier van. Op een gegeven moment ben ik me verder gaan oriënteren en ben ik aan de slag gegaan bij een internationaal bedrijf in Den Bosch. Hier heb ik een groeipad bewandeld van Management Assistent naar uiteindelijk Internationaal Projectmanager. Tijdens dit groeipad heb ik me ook meer verdiept in het behouden van klanten; hoe houd je de klanten tevreden, hoe behoud je de bestaande klanten, dat is belangrijk om succesvol te zijn op de korte- én lange termijn. De afgelopen jaren na heb ik me verder gericht op relatiemanagement en Customer Success.’​

‘Uiteindelijk dus bij Archipel terechtgekomen; vertel eens iets over je functie als Customer Success Manager?’

Kim: ‘Als ik kijk naar mijn ervaring is dat samen te vatten in een aantal expertises: Sales, Relatiebeheer en Projectmanagement. Dit vind ik allemaal terug in de rol van Customer Success Manager bij Archipel. Het geeft me energie als ik samen met mijn collega’s mag werken aan een betere klantbeleving, waarbij ik mijn verschillende expertises kan gebruiken. 

Ik hou ervan om in een dynamische omgeving te werken. Bij Archipel maken we een groei door en dat maakt dat sommige processen nog aan verandering onderhevig zijn en dat betekent ook dat je hier en bijdrage in kunt leveren. Het is leuk om uitgedaagd te worden in deze rol. Als Customer Success Manager ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van de klanten na implementatie, ook wel adoptie genoemd. Ik zeg altijd gekscherend dat mijn belangrijkste taak het happy houden van de klant is. En daarmee is het belangrijk dat ik niet alleen mijn klant een goede dienst lever, maar dat ik ook weet hoe ik mijn collega’s binnen de organisatie kan vinden om het samen tot een succes te maken.’

‘Sfeer binnen Archipel in één woord?’

Kim: ‘Warm.’

‘Wat zijn situaties waar je als Customer Success Manager echt van hebt geleerd?’

Kim: ‘Als Customer Success Manager leer ik elke dag. Het belangrijkste dat ik tot nu toe geleerd heb is dat je in je eentje niet ver komt en dat het echt heel fijn is als je stakeholders hebt binnen en buiten de organisatie. Communicatie is key, sommige zaken zijn niet direct op te lossen, maar dit is niet erg als je wel goed met de klant en de interne organisatie in contact bent. Deze branche is zo leuk, je hebt een directe bijdrage bij de ontwikkeling van medewerkers bij diverse mooie organisaties.’

‘Waarom zouden mensen bij Archipel moeten komen werken?’

Kim: ‘Archipel is een dynamisch bedrijf met hele fijne collega’s. We zijn een hard groeiende organisatie wat mooie kansen biedt. Uiteraard wordt er veel gedaan aan ontwikkeling van de medewerkers en we worden uitgedaagd. Even sparren bij het koffiezetapparaat kan altijd en de koffie is heerlijk 😉 ook niet onbelangrijk!’

 ‘Je bent vast bekend met de kernwaarden van Archipel; welke vind jij het belangrijkst?’

Kim: ‘Transparant vind ik een belangrijke kernwaarde, het geeft de klant vertrouwen als er ook een kijkje in de keuken genomen mag worden. Het is goed om een eerlijke samenwerking te hebben met elkaar en open te kunnen zijn en van elkaar te leren, uiteindelijk groeit daar alles van!’

‘Als laatste; wat zijn jouw persoonlijke aanraders qua goede films, series of podcasts?’

Kim: ‘Ik vind de serie MAID erg mooi en dan vanuit de boodschap: als je iets wilt bereiken en je staat er volledig achter, dan lukt dat!’


Klik hier om MAID te bekijken

Ook bij ons komen werken?

We hebben verschillende openstaande vacatures. Druk op onderstaande knop om een kijkje te nemen!

Klik hier

Boeken we een
demo?

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.