Werknemer aan het woord: Abdul Daoudi

Hoe is het nou écht om bij Archipel te werken?

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak en ruime ervaring. Archipel is volop aan het groeien, innoveren en verbeteren. Dit betekent een dynamische setting en volop doorgroeimogelijkheden! Daarnaast kun je rekenen op veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Een ding is zeker. De leukste baan vind je hier! Nog niet overtuigd? Laat onze huidige werknemers je dan vertellen hoe het is om hier te werken. Dan moet je ons wel geloven! Deze maand vertelt Abdul Daoudi over zijn functie als HRD & Technology Consultant:

‘Wie is Abdul Daoudi?’

Abdul: ‘Ik ben Abdul, 32 jaar oud en woonachtig in Culemborg. Ik ben na het afronden van mijn middelbare school gelijk gaan studeren. Ik heb Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd. Nadat ik dat had afgerond, ben ik in de Recruitment terechtgekomen. Daar heb ik voor 1,5 jaar heel veel geleerd. Ik kreeg de verantwoordelijkheid over het plaatsen van IT kandidaten bij verschillende grote opdrachtgevers. Nu ben ik sinds 3 jaar werkzaam in de functie van HRD & Technology Consultant bij Archipel Academy. In mijn vrije tijd houd ik van vissen. Ik mis geen enkele wedstrijd van PSV, maar ik houd zelf ook van een balletje trappen.’

‘Uiteindelijk dus bij Archipel terechtgekomen; vertel eens iets over je functie als HRD & Technology Consultant?’

Abdul: ‘In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het ontzorgen van organisaties bij leer en ontwikkelvraagstukken. Ik focus op de opleidingsbehoefte en zoek vervolgens naar een leeroplossing die het best hierbij aansluit. Mijn persoonlijke drijfveer is om impact te creëren bij zowel de medewerker als de organisatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan 40% van de huidige functies de komende jaren gaan veranderen. Één van onze proposities waar ik dan ook heel erg in geloof, is ‘ongelimiteerd leren’. Door als organisatie hiervoor te kiezen, stel je medewerkers in staat om continu aan hun ontwikkeling te blijven werken.

‘Sfeer binnen Archipel in één (of meer) woord(en)?’

Abdul: ‘ Plezier.’

‘Wat zijn situaties waar je als HRD & Technology Consultant echt van hebt geleerd?’

Abdul: ‘Ik heb vaak moeite met nee zeggen. Ik ben van nature iemand die enthousiast is en daarom alle kansen wil pakken. De vrijheid die deze functie heeft, kan als keerzijde hebben dat je zelf moet aangeven wanneer het misschien te veel is.’

‘Waarom zouden mensen bij Archipel moeten komen werken?’

Abdul: ‘Bij Archipel Academy kan je echt toegevoegde waarde bieden aan werkend Nederland. Intern wordt hier namelijk ook ‘ongelimiteerd leren’ gestimuleerd. Dus zeker bij ons ben je verzekerd van een motiverende en energieke werkomgeving. Er is daarnaast ook nauwelijks sprake van hiërarchie. Als je met iets zit of je komt ergens niet uit, kan je altijd bij iemand terecht; iedereen is heel behulpzaam. Ik ga écht elke dag met plezier naar mijn werk en dat gun je natuurlijk iedereen.’

 ‘Je bent vast bekend met de kernwaarden van Archipel; welke vind jij het belangrijkst?’

Abdul: Betrouwbaar. Er moet gewaarborgd worden dat wij onze proposities naleven en dat ‘ongelimiteerd leren’ ook echt ongelimiteerd is. We hebben inmiddels een track record opgebouwd als het gaat om onze betrouwbaarheid. Ik merk heel vaak dat mensen niet meteen geloven dat ze voor een x bedrag álles kunnen volgen. Daarom is betrouwbaar zijn extreem belangrijk.’

 ‘Als laatste; wat zijn jouw persoonlijke aanraders qua goede films, series of podcasts?’

Abdul: ‘De film Intouchables is en blijft een klassieker. De eerste keer dat ik deze film in de bioscoop zag, ging iedereen klappen. Voor mij is de essentie van de film prachtig. Ik raad iedereen aan om deze film te kijken, mocht je die nog niet gezien hebben.’

Ook bij ons komen werken?

We hebben verschillende openstaande vacatures. Druk op onderstaande button rechts in het menu om een kijkje te nemen!

Boeken we een
demo?

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.