Hoe ongelimiteerd leren talentontwikkeling bevordert

Talentontwikkeling

Waar worden werknemers vandaag de dag gelukkig van? En nog belangrijker, waarom zouden ze voor jouw bedrijf kiezen of bij jouw bedrijf blijven? Alles overziend, hoe wordt de ‘employee experience’ geperfectioneerd? Archipel Academy heeft met haar Learning Experience Platform het antwoord daarop gevonden: ongelimiteerd leren. Hiermee wordt talentontwikkeling bevordert. Uiteindelijk heeft dit tot gevolg dat werknemers de beste versie van zichzelf worden. 

Het is volop in het nieuws geweest: op dit moment staan er meer vacatures open dan mensen die naar werk zoeken. Vooral in het straatbeeld valt dit natuurlijk op. Ter illustratie: maak één rondje in het centrum van je favoriete stad. Het wordt al snel duidelijk aan de hoeveelheid ‘personeel gezocht’ bordjes, geen enkel café lijkt nog voldoende bemand. Dit geldt echter op dezelfde manier ook voor veel andere sectoren. Om deze reden is er geen beter moment om als bedrijf de huidige werknemers te laten zien dat ze gewaardeerd worden. ‘Gezonde’ werknemers zorgen immers voor een ‘gezond’ bedrijf. 

Employee experience

De beleving van een medewerker wordt in vaktermen gevoegd onder de ‘employee experience’. Deze is cruciaal in het vormen van een opinie over een bedrijf. Gevierd zakenman Richard Branson heeft een zeer gevatte uitspraak die de kern hiervan goed omschrijft: ‘Clients don’t come first, employees come first. If you take care of your employees, they will take care of your clients.’. De werknemer moet dus binnen het bedrijf op nummer één staan. Hun werkgeluk heeft namelijk invloed op hoe er wordt omgegaan met klanten. Op het moment dat er slecht omgegaan wordt met klanten, is dit fataal voor de reputatie van het bedrijf.

Een goede employee experience wordt vanzelfsprekend gevoed van bovenaf. De managers hebben allereerst de verantwoordelijkheid om het bedrijf in goede banen te leiden en dus automatisch over hun werknemers. Binnen een employee experience zijn er een aantal dingen cruciaal. Één van de belangrijkste is dus talentontwikkeling. Hierna volgen er echter ook verschillende andere aspecten die ook van belang zijn:

    1. Inspraak binnen het bedrijf; van meebeslissen over grote dingen tot de kleinere dingen.
    2. Nieuw leiderschap
    3. Meerdere momenten van feedback; zowel van collega’s als van managers
    4. Fijne werksfeer; werkborrels en teambuilding
    5. Focus op talentontwikkeling

Het creëren van betere arbeidsvoorwaarden of verbetering in de vorm van salarisverhoging zijn slechtst tijdelijke oplossingen. In tegenstelling tot wat sommige bedrijven denken, is de werknemer van nu op zoek naar een positieve employee experience. Om deze reden moet ondere andere talentontwikkeling hierin centraal staan. In de toekomst is dat uiteindelijk belangrijker dan meer geld of loze beloftes. Er moet daarom een focus komen op het inzichtelijk maken van de verlangens van de medewerkers. Gelukkige medewerkers stralen hun geluk door in een gezond en ontwikkeld bedrijf.

Talent bestaat al binnen jouw bedrijf

Het lijkt misschien cliché, maar het is echt waar: al het talent binnen jouw bedrijf bestaat al. Dit moet alleen nog tot uiting worden gebracht. Iedere werknemer die deze eerdergenoemde ambitie en potentie laat zien, moet de kans krijgen om dit tot uiting te laten komen. Dit leidt tot een toename in het plezier in het werk. Kortom, wanneer jouw bedrijf actief werkt aan het bevorderen van de employee experience, wordt deze in haar geheel succesvoller. Zoals eveneens in de quote van Branson al eerder werd uitgedrukt: een optimale beleving van de klant gaat hand in hand met een optimale beleving van de medewerkers.

Een goede onderneming leunt op het werkgeluk van haar werknemers. Tegelijkertijd wordt werkgeluk gecreëerd door het ontwikkelen van een goede employee experience. Met andere woorden, de cirkel lijkt hiermee rond. Desalniettemin is dit waar Archipel Academy om de hoek komt kijken.

Learning Experience Platform

Archipel Academy laat organisaties en haar medewerkers groeien zonder grenzen. Om te beginnen kan er binnen het platform ongelimiteerd worden doorgeleerd. Dit is dé manier om aan de ene kant letterlijk te ‘groeien zonder grenzen’ en aan de andere kant talentontwikkeling de ‘core business’ te laten zijn. Daarnaast zorgen slimme scans en algoritmes dat er geleerd wordt op een manier die helemaal bij jouw medewerker past. Dit past bij de netflixificatie van het leerlandschap; iets wat vandaag de dag met de opkomende digitalisering steeds meer van betekenis wordt.

Vroeger was het immers meer dan normaal om dertig jaar lang hetzelfde werk te doen. Tegenwoordig gaat dezelfde carrière niet een leven lang meer mee. Dit is dé reden dat blijven ontwikkelen cruciaal wordt. Binnen het platform van Archipel Academy is dit mogelijk met het leren van de toekomst: Unlimited Learning. Opleiden stopt echter niet na studeren, je moet blijven ontwikkelen. Samenvattend, talent zit in iedereen en het ontwikkelen daarvan is slechts een mogelijkheid die je moet krijgen.

meer weten?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een advies op maat.

Boeken we een
demo?

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.